NÄR HJÄRTAT SVÄLLER OCH TÅRARNA FALLER

Gårdagen var inte speciellt glamourös. Den gick långsamt framåt med ett huvud som vägde tungt och en irritation som både lätt och snabbt blossade upp. Jag gick på halvfart samtidigt som jag inuti kände mig uppe i varv. Det är så konstigt hur allt kan vara en sådan salig mix. Hur man reagerar och hur känslolivet stormar – och hur det i sin tur ständigt växlar. Ena stunden känner jag glädjen bubbla i bröstet och i nästa är jag sjukt irriterad.

Timmarna på förmiddagen gick och jag tvingade mig till slut ut på promenad. Att ta tag i dagen. Väl ute skulle F envist stanna och nosa exakt överallt, ibland är det lite som att hon prövar mig och mitt tålamod. Jag, som gick på en ytterst tunn lina när det gällde tålamodet, gav upp tanken på en powerwalk i naturen. Accepterade att dagen var som den var och bytte fågelkvitter mot skön musik i lurarna. Att lugnt strosa fram och låta F nosa där hon vill. Jag bara orkade inte vara den powermatte jag är de flesta dagarna i veckan, så gav oss båda en paus och hämtade i det energi. Min älskade Freja.21076918_10155153758984263_527731715_nHon har sådant otroligt tålamod med mig. Hon förstår alltid och hennes blickar säger mig så mycket. Oavsett om det är ”jag älskar dig”, ”jag ser att du har det jobbigt nu” eller ”nej, nu får du skärpa dig”. Igår sa hon allt det.

Efter mixen av känslor kände jag mot kvällen att jag behövde göra en urladdning med tårarna. Tårar som stod för ledsamhet, sorg, frustration och besvikelse, men även fina tårar. Tårar som stod för värmen, kärleken, omtanken jag både fått, får och känner. Det är så här jag funkar, jag väller ur mig alla känslor rejält i några timmar och börjar om på nytt sen. Femtioelva kilo lättare. Det finns en rädsla i mig att jag skulle tappa kontakten med mitt känsloliv och försvinna upp i en orealistisk bubbla som vägrar ta in verkligheten, därför tvingar jag mig själv att möta verkligheten. Ta itu med känslorna, bra som jobbiga. Dåliga känslor finns inte, alla har en funktion tror jag. Vissa är bara jävligt jobbiga att bära och hantera.

Den bästa filmen att se för att framkalla hela känsloregistret är 50/50. Vet inte hur många gånger jag sett den när jag känt att jag behövt ladda om, men den funkar fortfarande. Joseph Gordon-Lewitt som spelar cancerdrabbade ”Adam”, har aldrig berört mig så mycket som i den filmen. Han får cancerkänslorna att riva runt i bröstet, tårarna att falla, skrattet att bubbla upp. Den filmen har både humor och allvar och är det någon film om cancer du ska se så är det 50/50.MV5BNjg3ODQyNTIyN15BMl5BanBnXkFtZTcwMjUzNzM5NQ@@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_(Lånad bild från IMDb)

Den filmen gjorde sitt igår, för jag har sovit som en vaggad bebis inatt.

Emma

 

3 reaktioner till “NÄR HJÄRTAT SVÄLLER OCH TÅRARNA FALLER

 1. Ja tårar är läkande. Fullt normalt att dina känslor växlar du är under hård press nu. (Dessutom gör det så på oss ännu inte sjuka, emellanåt).

  Tack för filmtipset! Jag såg den igår på Netflix, så bra. Det som först slog mig är att man är så ”ensam i sin cancer” även om man har familj och många andra om stöttar runtomkring. Det är ändå du som ska igenom alla behandlingar och ditt liv som hänger på en skör tråd. (Min tolkning, du kanske inte alls upplever det så). Sen alla råd som man inte har bett om och som inte fungerar. (”Min faster blev vegan och då försvann hennes cancer”) Sen det här med integritet…jag gillade inte att hans cancer pratades om till höger och vänster som om det var han. Sen det här med att kunna ge svåra besked… (Ingår det i läkarutbildningen?) Du ser säkert så mycket annat i filmen, men en klart sevärd film för alla.

  Angående ditt bröst-inlägg så håller jag med dig. Skit i hur det blir med bröstet/brösten, det viktiga är att bli av med cancern, att hålla dig vid liv. (jag är glad att du inte har Her 2 positiv, det hade en ingift släkting till mig och det gick inte bra).
  Slutligen vill jag säga Emma att du skriver så bra, poetiskt ”Att ta tag i dagen” och fängslande på något vis, trots ämnet. Ja, du är bra på att uttrycka dig, helt enkelt. Ni kanske har några författare i släkten?

  Hoppas din dag blir fin. Kram

  Gilla

 2. Du skriver så vackert Emma! Det måste kännas bra att få skriva av sig det som händer i din värld just nu och för oss på utsidan är det lärorikt og ger rum för eftertanke! Tack ????

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s