PREMIÄR FÖR PROJEKTET!

Äntligen är dagen som jag och Lotta väntat på så otroligt länge HÄR! Vårt projekt som vi jobbat på i några månader har äntligen premiär och nu kan vi finally berätta att det är en podcast vi jobbat med. I fredags var en stor dag för oss då vi skrev på kontrakt med Bauer Media Group i Stockholm. Podcasten heter Cancersnack och sänds i samarbete med RadioPlay. Vi är oerhört glada och stolta för det här! In på iTunes och lyssna på vårt första avsnitt! Prenumerera och recensera gärna så blir vi gladast i hela världen! Följ oss gärna även på Facebook och Instagram under namnet Cancersnack.16809304_10154594927799263_2069860554_nVi valde att göra en podcast för vi saknade den formen av samtal kring ämnet. Vi tror att det behövs och vi vet att vi inte är ensamma om den tanken. Med vår podd vill vi prata öppet och ärligt om hur det är att leva med cancer. Vi vill varken försköna eller förstärka. Lägga huvudet på sned och säga ”naaaaaw, men ojdå, stackare…” ungefär. Vi tänker inte berätta solskenshistorier, men det kommer finnas ljus även i mörkret. Ljus och hopp i cancermörkret. Vi vill med podden att vi blir bättre på att prata om något så jobbigt som cancer – så det i sig blir mindre jobbigt. Saker blir alltid lättare när man övar och tränar på det. Även sjukdomar tror jag. Personligen pratar jag ofta om cancer och det har gjort allt kring cancer lättare för mig. Jag har lärt mig hantera det. Idag kan jag skratta och skämta om cancer, jag får inte ångest eller tryck över bröstet. Okej då, ibland händer det faktiskt fortfarande. Men jag tror, eller vi tror, att det finns en himla massa rädsla kring cancer. Fördomar och okunskap. Tabu och skam. Sådant vill vi lyfta och försöka påverka till det bättre. Vi kommer att prata om alla möjliga ämnen och teman kring cancer i podden.

Cancer är nog något de flesta skulle undvika, men när 1 av 3 drabbas så känner vi att vi inte kan det. Vi måste våga prata om det, för allas skull. Drabbade likväl som närstående. Vår största önskan med podcasten är att drabbade och närstående ska känna sig mindre ensamma. Att okunskapen kring cancer minskar genom att vi delger våra erfarenheter, såväl som andras. Att vården lär sig ett och annat, blir bättre i bemötandet av cancerpatienter och närstående. Att förståelsen ökar och helt enkelt att rädslan minskar.

Tusen tack till dig som läst. Tusen tack till dig som lyssnat. Sprid gärna ordet om Cancersnack så att fler kan ta del av det och förhoppningsvis känna sig mindre ensamma!

Emma

En reaktion till “PREMIÄR FÖR PROJEKTET!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s