KÄNSLAN AV ATT ALLT RASAR

29 november tog Lennarts många års kamp mot cancern slut. 3 dagar senare tog min fina vän G sitt liv. Jag har så svårt att förstå. Frågan ”hur kunde du?” är en fråga jag aldrig kommer få svar på. Det gör så fruktansvärt ont. Sorgen i bröstet, gråten som exploderar. De salta tårarna på min vinterbleka hy. Igår stod jag på din pappas begravning, utan dig, och det kändes så fel. I januari är det min tur att lägga en ros på din kista. Vår tur att säga hejdå och jag vill inte, vill inte ta in. G.

En tog sitt liv, en annan gjorde allt för att få behålla det. Jag vet inte längre hur mycket död och sorg jag ska tvingas hantera. För bara några få veckor sedan var vi ute och letade svamp i skogen. Det känns som igår. Tidigt imorse tog du ditt sista andetag och ännu en gång brinner Burn Cancer-ljuset här hemma.15750156_10154454475659263_1294083597_nDet är fruktansvärt att du inte finns mer… mina tårar vägrar sluta falla. Men jag är så otroligt tacksam att jag fick lära känna dig. I dig kände jag igen mig. Med dig kunde jag prata kost och cancer. Hur det är att leva och hur man ska tänka kring livet med kronisk cancer. Livet med svår cancer. Att hålla fokus och vara i nuet. Att ta en dag i taget. Att inte ta ut något i förskott. Igenkänningen jag fick i dig. Jag är så glad att vi fick göra Mentorskapsprogrammet och Sydafrika tillsammans tack vare Ung Cancer. Även tack vare att din vackra Lotta som skickade in din ansökan. Det och du gav mig mycket. Lugn såsom hopp, alltid så mycket hopp. Var du än är kommer du alltid vara min största inspiratör och förebild i kampen mot cancer. Ditt krig är över och du är nu långt ifrån allt vad smärta, ångest, oro och cancer heter. Våra minnen är minnen jag alltid kommer hålla nära hjärtat. Elias15749876_10154454482894263_184419096_n15801039_10154454481684263_392545657_nSamtidigt som jag känner viljan att leva brinna i bröstet vet jag knappt var jag ska ta vägen. Det känns som att allt rasar. I all sorg ska jag försöka ladda om och kriga mig igenom cytostatika-behandling. Önskar jag återigen satt på det där berget. Kände svalkande vindar stryka min kind och blickade ut över ett landskap jag inte kunde slita ögonen från. Känslan det gav mig – friheten, hoppet och styrkan att fortsätta kriga. Mårten har ju vuxit igen, men det ska gå. Det här måste gå.15801718_10154454485204263_820570052_nEmma

3 reaktioner till “KÄNSLAN AV ATT ALLT RASAR

  1. Fy 😦 finner inga ord som räcker till. Men tänder två ljus här hemma och sänder dig stora bamse kramar.
    Även om smärtan av att förlora någon aldrig riktigt försvinner så blir den tillslut någorlunda uthärdlig ifallfall… inte mkt till tröst men som jag inledde så finner jag inga bra ord… men finns alltid här för dig. Jag och mina fyrbenta gullgrisar sänder dig mängder av kramar och kärlek ❤

    Gilla

  2. Det här känns så fruktansvärt svårt Emma. Jag läser din blog och önskar jag kunte göra nånting för att ge den energi di behöver. Du är helt fantastisk och jag är så imponerad över din styrka och över hur du hantera alla dessa jobbiga situationer. Du är i mina tankar.
    N.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s