THROWBACK TO WELLNESSTV.

Idag kör jag en throwback till för 2 år sedan när jag satt i Aftonbladets inspelningsstudio. Den sommaren fick jag ett samtal från Mysia som jobbar som producent vid Aftonbladet TV. Hon berättade att de ville ha med mig i deras program Wellness för att prata om min cancer. Jag var lyrisk över att få frågan, men tanken på att sitta inför kameror i en studio kändes så långt bort. En aning skrämmande och även overkligt. Lilla jag liksom, vad har jag att komma med? Men jag funderade och bestämde mig för att möta rädslorna och bara köra. Så hon ringde igen och vi gjorde en telefonintervju som grund inför inspelningen. Ett tag senare satt jag där, i deras studio i Stockholm. Hela inspelningsteamet var ärligt talat fantastiska, de fick mig att slappna av. Jag kommer aldrig glömma den där stunden när Mysia ställer sig framför kamerorna med utstäckta armar. ”Tagning ett”, klapp. Då exploderade fjärilarna i magen och jag blev nervös. Josefin Crafoord som satt i fåtöljen bredvid för att intervjua drämde till mig på låret med glimten i ögat. ”Ääääach!” Den reaktionen var så skön, jag brast i skratt för två sekunder och fjärilarna försvann en aning. Sen var vi igång och innan jag visste ordet av det var det över.14269511_10154123933284263_761620916_n

Om du spolar fram till tiden 18:30 i klippet så kommer du till delen där jag är med. [iframe width=”600″ height=”480″][/iframe] Du hittar klippet här.

Det är en av mina intervjuer jag ärligt talat är mest stolt över. Det var en stor grej för mig att sitta med tre(?) kameror stirrandes mot mig och försöka leverera. Men teamet fick mig att slappna av genom deras sätt att vara. De hade högt till tak, också något jag aldrig kommer glömma. Under intervjun tänkte jag till slut inte ens på att kamerorna och alla andra var i rummet. Det var som ett vanligt samtal mellan mig och Josefin, där jag berättade mina erfarenheter.

Jag inser att jag lärt mig en del av mina intervjuer jag gjort genom åren. Men den här intervjun ligger mig varmt om hjärtat för det är den enda intervjun jag gjort där någon frågat mig om kärleken. Aldrig innan och sen dess har någon i mina intervjuer tagit upp frågan om kärlek och hur jag tänker kring en partner. Det var kanske en liten grej för dem, men för mig blev den frågan otroligt betydelsefull. Frågan kring kärlek är ju faktiskt något som är högst aktuell direkt cancern slår ner som en bomb i någons liv. Vare sig man vill det eller inte så påverkar sjukdomen det mesta, för att inte säga allt. Det handlar enbart om hur du förhåller dig till det och hanterar det, men cancer påverkar. Att gå igenom cancer förändrar en inuti. Mig har Mårten förändrat enormt även om jag anser att det i största utsträckning är till det bättre.10665092_10152474388709263_5469554402046118773_n

Tack Mysia för att ni ville ha med mig. Tack Josefin för att du fick mig att slappna av. Tack hela Wellness-gänget för att ni bemötte mig så fint som ni gjorde. Hela den där dagen lever kvar som ett positivt minne än idag.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s