FOKUS.

Jag har utmanat min hjärntrötthet de senaste veckorna. Så även kroppen. Träningen fortsätter gå framåt. Tröttheten finns där men de lugna tillfällena är inte lika många som för ett år sedan. Jag är mer aktiv och kroppen har äntligen kommit till en punkt där den står pall mer intryck, mer träning och mer sociala sammanhang i stort. Jag tar tillvara på den orken och de möjligheterna och gör det bästa av dem. Trivs som fisken i vattnet och kan då även acceptera och ta tröttheten som kommer efter aktiviteterna. Tröttheten jag har nu är annorlunda, att vara fysiskt trött och utpumpad i huvudet av helt andra orsaker än förut gör mig glad. Jag kikar i kalendern och den i sig blir ett bevis på hur mycket det går framåt, även om det är enkelt att glömma de där små men positiva förändringarna. Vissa stunder slår det mig och det blir extremt tydligt. Då kan jag inte göra annat än att le.

Januari har påmint mig om två saker och det är två saker jag inte kan leva utan. Umgänge och träning. Utan det blir jag låg, trist och grå. Deppig och skjuter saker på framtiden, tappar både gnista och glöd. Veckorna är rätt inrutade just nu. Träning vissa dagar, storkok med matlagning andra dagar, tvätt- och städdagar. Allt bottnar i ett schema och organisering har varit nyckelordet. När det ibland är rörigt i tankarna och livet måste jag strukturera upp det jag kan för att underlätta. Det har hjälpt – förändringarna och prioriteringarna jag gjort har gjort att jag både sparat och fått ny energi.

Tittade på en bild på mig från sommaren 2014. Jag sitter i bikini en varm sommardag i Valsan och njuter av solen. Egentligen helt underbart, men en av de saker jag bara ser är hur smal och svag jag var. Skinn och ben. Idag är jag något tyngre med mer muskler, energi och livsglöd. Ja, självförtroendet är som Eva sa, på topp just nu. Jag är mer positiv, passionerad, energisk, inspirerad och redo att ta mig an projekt och fortsätta jobba mot mina mål. Sydafrika väntar och jag ser mer positivt på utmaningarna som eventuellt kommer när jag är tillbaka från resan. Just nu vill jag fokusera på att ha roligt, leva så mycket jag bara kan och säga nej till det som drar ner, skapar negativitet och snor onödig energi.

if-you-have-good-thoughts-they-will-shine-out-of-your-face-like-sunbeams-you-will-always-look-lovely-thoughts-quote

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s