MARIONETTDOCKAN.

Exakt en vecka har gått sedan jag låg där i det bankande röret. Det känns som en evighet sedan. Att göra MR på en torsdag är verkligen värdelöst. Svaret hinner man inte få tills på fredagen och man tvingas gå och fundera under helgen till veckan därpå. Om man har tur. Förut kunde jag få vänta flera veckor precis som många andra, rena rama psykiska terrorn. Fattar inte hur jag klarade det. Eller ja, ”klarade det”? Vad betyder det egentligen? Och vad har man för val annat än att stå ut, vänta och hoppas?

Känns som någon leker med mitt liv. Som om jag är den där marionetten som hänger i trådarna och inväntar domen. Ska trådarna klippas eller ska föreställningen få fortsätta? Tidigare har jag sagt att bland annat MR går på rutin numera, men en väldigt klok person sa en intressant sak till mig. ”Inget i din sjukdom går på rutin”. Jag har tänkt på det och det känns så sant. Som cancerdrabbad är det hela tiden någonting nytt man måste anpassa sig till. Nya känslor, situationer, insikter, händelser. Listan kan fortsätta in i det oändliga. Alla förändringar livet kommer med kastar på nytt upp pusslet man hittills byggt ihop. Något som kallas rutin i det går nog inte ihop, i alla fall inte i min hjärna.

Varje MR känns det så påtagligt som att jag händer där i trådarna. Mitt liv och mitt öde kan jag föga göra något åt. Jag hoppas med varje cell i min kropp att läkaren ringer innan morgondagens arbetspass nått sitt slut. Jag vill bara veta. Oavsett domen, ovissheten är alltid värre.

Emma

6 reaktioner till “MARIONETTDOCKAN.

 1. Kram på dig!! Hoppas snart telefonen ringer & samtalet vi väntar på är som jag läste. Håller tummar & tår. Tusen tack för gårdagen. DU underbara människa. Klok, och vis och hjärtat av guld. Få som dig, skulle säga ingen är som du min vän. UNIK! ❤️❤️❤️

  Gilla

 2. Kram på dig!! Hoppas snart telefonen ringer & samtalet vi väntar på är som jag läste. Håller tummar & tår. Tusen tack för gårdagen. DU underbara människa. Klok, och vis och hjärtat av guld. Få som dig, skulle säga ingen är som du min vän. UNIK! ❤️❤️❤️

  Gilla

 3. This would be the appropriate weblog for everybody who is wants to take a look at this topic. You know a good deal its virtually hard to argue along (not that I genuinely would want…HaHa). You truly put a fresh spin making use of a topic thats been discussed for years. Outstanding stuff, just fantastic!

  Gilla

 4. This would be the appropriate weblog for everybody who is wants to take a look at this topic. You know a good deal its virtually hard to argue along (not that I genuinely would want…HaHa). You truly put a fresh spin making use of a topic thats been discussed for years. Outstanding stuff, just fantastic!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s