SVAREN SOM KOM & POLLETTEN SOM FÖLL NED.

Jag fick nog, bokade in en tid och tog bussen till Falun. Väl där öppnade Marie dörren och visade mig in i ett väldigt varmt litet rum. Jag var så spänd och nyfiken att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Vi satte oss ner och hon tittade på mig och undrade vad jag hade problem med. Jag halvskrattade och sa ”var ska jag börja?”, hon log och tittade frågande på mig. Så jag började rabbla upp alla kroppsliga åkommor. Allt från hjärntumören och epilepsin, till håravfall, matsmältning- och sömnsvårigheter. Ja jag rabblade på tills tanken slog mig och jag frågade ”hur detaljerad ska jag vara?”. När jag inte längre kom på något ställde hon frågor, ”har du kalla händer och fötter?”, ”yrsel?”, ”värmevallningar utan att bli riktigt varm inuti?”, ”kan du känna hjärtslag i solar plexus ibland?”.  ”Ja” var svaret på alla frågorna. Hon frågade om problemen jag har men som jag glömt nämna. Hennes penna glödde och tillslut skulle hon ta min puls. När hon gör det inser jag att jag glömt nämna min uteblivna menstruation, hennes svar var snabbt ”jag förstod det, du har inte tillräckligt med blod för det”. Eeeh, okej, så det är därför. Jag har blodbrist.

Läkare efter läkare har inte kunnat förklara varför jag fortfarande inte har mens, varför jag har alla de kroppsliga åkommor som jag har. ”Dina provsvar ser bra ut Emma” säger de, men ändå är det på tok för mycket som inte är bra i kroppen. Saker som inte fungerar som det ska. Efter 5 minuter på en akupunkturmottagning i Falun kunde hon ge svar på flera av mina problem. Problem läkarna skakar på huvudet över, inte förstår eller inte riktigt bryr sig om. Jag har nämnt sakerna, men sen har det egentligen inte blivit så mycket mer av det. De säger inte så mycket om det.

M fortsätter med att fråga mig om jag vill följa med till Stockholm i februari och träffa en man från London – något utav en expert förstår jag det som. Hon fortsätter med att förklara att han gör samma sak som henne – ”problemgenomgång”, pulstagning och sedan ställs en diagnos – väl hemma blir det örtmedicin och akupunkturbehandling i Falun så länge som det behövs. M förklarar att jag är en sådan patient som har så pass mycket problem att hon behöver någon att rådfråga. Haha, jag kunde väl nästan förstå att jag skulle vara det. Jag kan inte göra annat än att skratta. Samtidigt blir det övermäktigt att ta in det faktum att jag har så dåligt med blod att det inte räcker till det som det bör. Det förklarar varför det känns som att blodet transporteras lika segt som chokladkola vissa dagar. ”Du har ingen energi, du är tom och kall inuti”. No, shit, jag vet… Tack för att du ser, för att du förstår.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s