CITRONER OCH LEMONAD.

Ute smäller det och himlen skiner upp i ett hav av glitter. Tittar tillbaka på 2014. Tänker, funderar och reflekterar. Det har varit ett intensivt, utmanande och stundvis övermäktigt år. Vissa gånger har jag varit så trött som människa att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Andra stunder, som på nära vännens bröllop eller påväg till Gdansk har lyckan bubblat i bröstet och huvudet varit bland molnen. Livet har känts oslagbart. Så samtidigt som det onda har värkt i bröstet har det varit ett bra år. Ett år fyllt med stark lycka, framgång och utveckling. Alltid så dubbelt numera. Det har blivit vardagsmat att glädjen delar rum med sorgen. Att de två motpolerna ständigt slåss om vem som ska få överhanden.

För mig har det gångna året handlat om att försöka må bra igen. Hitta balans, både i mig själv och i mina relationer. Att hitta en vardag som går ihop och hitta sysselsättningar som ger när arbetsliv inte varit möjligt. Något att fokusera på, bidra med och helst av allt göra skillnad. Kampen mot cancer brinner i bröstet och det finns så mycket jag vill göra, jag hoppas 2015 kan fortsätta på samma bana 2014 lett in på. Om inte annat blir det vad man gör det till, och det jag vill det kan jag. Det ska jag. Leva, satsa, känna, älska, utmana.

Slutet på året har varit lite diffust när kroppen varit som den varit. December vet jag inte var den tog vägen och nu står vi här. Tittar på raketer och kalendern säger 1 januari. Sjukt vad de senaste veckorna svischat förbi, nyåret är här och julen bakom en.

Hysterin över nyår har varken jag eller bästa vännen haft ork för. Vi lade kvällens ribba lågt, drog till Maxi och köpte en grillad kyckling och gjorde grönsaker i ugn. Pratade och åt – i sann Emma-Mezgin-anda. Det är så vi är, det är så vi gör.  När maten tog slut förflyttade vi oss till soffan, bytte mat mot kaffe och choklad. Pratet, ja det fortsatte så klart. Vi fläkte ut oss under varsin filt och bara var. Läste horoskop – som blivit lite av ett måste när vi ses – och pratade om livet. Tröttheten som dominerat största delen av dagen kändes plötsligt avlägsen. Ju fler timmar som gick desto gladare och positivare kände vi oss, båda två. Precis som en vänskap ska vara i mina ögon. Man får vara som man är, inga krav, allt är okej och man måste ingenting. Är man trött eller har man inget att säga är det okej… fast sanningen är ju att vi oftast pratar i mun på varandra, hah! 7 års vänskap och det är just en sådan dag som idag som får mig att uppskatta henne så mycket som jag gör. Att hon är hon, avslappnad och lättsam. Givande och positiv. Dessutom det jag uppskattar allra mest: hon står fortfarande kvar, lyssnar, stöttar, peppar och boostar, oavsett vilken tyngd jag kommer med. Året avslutades på bästa sätt, i sällskap av mina två bästa vänner; Mezgin och Freja. Hade aldrig kunnat sätta punkt för året på ett bättre sätt.

Det blev soffhäng och prat om åren vi haft tillsammans, allt som hänt, allt som komma skall – förhoppningar och drömmar vi har om framtiden. Framtiden känns positiv och spännande just nu. Leva, satsa, känna, älska, utmana – ja det är verkligen vad jag tänker göra kommande år. Jag tänker ta min andra chans i livet och leva utav bara fa-A-aaan. Hoppas att ni gör detsamma, livet är här, livet är nu. LEV, LEV UT.

Mitt årshoroskop sa att 2015 års motto är ”När jag förändras som person förändras även relationer” och det är något 2014 verkligen lärt mig stämmer överens med verkligheten. Magkänslan säger att kommande tid troligtvis kommer domineras i samma anda, men det gör ingenting. Jag ser positivt i det även om vissa personer kanske faller bort.

Jag vill önska er ett gott nytt år, kära läsare! Hoppas ni fått ett fint avslut på året och att 2015 kommer med mycket värme, glädje och utveckling. Jag känner mig hoppfull! Hoppas även att, oavsett medgång eller motgång, året kommer med positiva insikter och lärdomar. Att du kan göra lemonad om livet ger dig citroner. Försök och kan du inte se det så i stunden så ge dig själv tid. Tålamod och tid är det man många gånger behöver, hur outhärdligt det än kan vara där och då.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s