KLETIG AV SOLKRÄM OCH EN RIKTIG BLEKFIS.

Precis när jag smort in mig så duktigt mot solens sköna men dock också farliga strålar, bombarderas himlen av tråkiga moln. Ungefär som att jag, Emma Maria Skoglund, är giftet mot en blå himmel och svensk sommar när den är som bäst. Är det bara jag?

Lägenhetsgrejandet börjar ta ny fart. Igår togs ett nytt steg när jag och pappa träffade mäklaren. Diskussioner, råd och genomgångar. Papper hit och dit, tack och lov att hon pekar vart jag ska fylla i och förklarar det lilla jag behöver göra. Hon sköter resten. Tackarrrrr. Men det känns som att hon typ vill skänka bort min lägenhet. Efter att ha sovit på saken har jag insett att jag sa alldeles för noga att jag ville ha en snabb affär. Skit i en snabb affär och låt mig (oss) få lite lön för all möda vi lagt ner. Skamligt pris anser jag om man tittar på marknaden och de andra som ligger ute. När jag tänker på det hela blir jag smått förbannad. En mäklare som ser en snabb affär och vill göra snabba pengar och genast blir jag så anti att jag tänker gå emot hennes ”starka rekommendationer” och sätta ett ”magstarkt” pris. Vilket det inte alls är om man tänker till och inte bara ser sig själv i det hela. Men gör hon det – gör jag det. Varthäe sööööö… Hon är rätt övertygad om att lägenheten kommer bli såld så varför inte ta det pris jag vill ha? Hon sa ju att jag bestämmer och att jag ska bli nöjd? Mäklare…pfft. (No offence.)

Grannen är ute och klipper gräset, och ja, jag kan förstå att man vill sköta om något man håller mycket kärt, men en gräsmatta känns som en av de saker som ligger längre ner på listan. Men vad vet jag, det kanske också bara är jag? Som pensionär hoppas jag hur som helst att jag fortsätter njuta av livet som jag gör idag. Tar vara på dagarna, för livet är ju de dagar vi minns inte de dagar som gått.

Men men, jag fortsätter väl lunka runt som den blekfis jag är och hoppas att denna regnperiod är över snart och att det kan bli lite solig hetta istället. Får hoppas på sensommarens glans, den brukar väl inte göra oss besvikna om jag minns rätt.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s