CANCER, NU SKA DU LYSSNA OCH DET JÄVLIGT NOGA.

Jag fick frågan vad jag skulle säga till cancern om jag fick en chans och hela natten har jag vänt och vridit. Funderat. En del av mig vet nog precis vad jag vill säga – den lite sadistiske Emma.

”Du är som en inkräktare. Du tog dig igenom en av mina tjockaste, hårdaste murar. En mur som är omgiven av Securitas-vakter 24/7, som har både extra öron och ögon i nacken. Men du tog dig in. Precis som en inkräktare har du tagit för dig av rättigheter du inte har. Du har tagit dig in i min kropp och du är inte välkommen här. Du finns i mig, men du är inte en del av mig. Du kommer aldrig bli en del av mig, för du är inte välkommen här. Du är inte välkommen här. Jag kan inte säga det för många gånger.

Jag vet hur du ser ut. Du liknar en igelkott och försök inte ens se söt ut. För det finns ingenting sött eller fint med dig. Du är hemsk och jag kan känna dig så väl, millimeter för millimeter. Jag vet exakt var du sitter. Och trycker. Du gömmer dig och jag vet att du skäms. Det syns på hela dig. Den där plågan som faktiskt syns i ditt ansikte på de första bilderna. Du är fan ful. Varje andetag du tar ger mig extra smärta i huvudet. Det är som om den där pulserande huvudvärken är det. Dina djupa andetag. Precis som att dina lungor utvidgar sig så dina taggar sticker till lite extra i vad som jag trodde var en hård mur. Kanske är den inte så hård, men ont gör det i alla fall. När du andas, mitt syre.

Jag ska bryta ner dig. Tagg för tagg och när jag väl kommit så långt att du inte har några taggar kvar tänker jag inte ens dela med mig av mitt eget syre. För det är mitt syre, ingenting jag vill ge dig efter att du bestämt dig att jag skulle vara din marionettdocka och tagit över delar av mitt liv. Jag ska klippa av de där trådarna. Du kommer långamt bli så jävla svag att till slut sitter du där och kippar efter andan och inser vilket jävla misstag du gjort. Du inkräktade hos fel person, för här finns inget annat än död att hämta. Död är det enda jag tänker ge dig. Det är det enda du förtjänar.

Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s